Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


STB: Angajații refuză să reia activitatea și amenință că vor continua greva și mâine

instant_greva_stb_43_inquam_octav_ganea.jpg

Surprinși de greva STB, bucureștenii s-au înghesuit la metrou
Sursa imaginii: 
Inquam Photos / Octav Ganea

Magistrații au admis joi după-amiază sesizarea făcută de Societatea de Transport București și au dispus suspendarea grevei generale declanșate de angajați. Decizia nu este definitivă, dar este una executorie și astfel angajații trebuie să se întoarcă la muncă. Șoferii refuză însă să iasă pe traseu și amenință să continue greva vineri.

STB anunță pe Facebook că e foarte posibil ca nici vineri să nu iasă pe traseu autobuzele, troleibuzele și tramvaiele, în București. În comunicatul postat în urmă cu 30 de minute, compania transmite: 

"Ca urmare a hotărârii Tribunalului București prin care instanța de judecată dispune suspendarea grevei declanșate la Societatea de Transport București STB SA și reluarea de îndată a activității, angajații societății au obligația de a respecta decizia instanței și de a ieși în traseu conform itinerariului și foii de parcurs. 
Din verificările efectuate, s-a constatat că personalul implicat în această grevă ilegală care a paralizat astăzi Capitala, refuză să-și reia activitatea. Există posibilitatea ca această grevă să continue și mâine, liderii sindicali punând presiune pe salariații STB SA pentru a nu-și îndeplini sarcinile de lucru. 
Desconsiderarea nevoilor bucureștenilor din zona metropolitană și ignorarea cu bună știința a unei decizii judecătorești poate atrage răspundere penală pentru personalul implicat în această acțiune. 
STB SA face apel la simțul de responsabilitate al angajaților săi și le solicită în mod public acestora să reia imediat activitatea de transport public. De asemenea, îi asigurăm pe bucureșteni că vom lua toate măsurile legale posibile pentru revenirea la normalitate. "


Sursa imaginii: 
Facebook/ STB

Tribunalul Bucureşti suspendă greva de la STB şi dispune reluarea imediată a activităţii

Joi dimineaţă, şoferii de pe autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele din Capitală au declanşat o grevă generală, fiind nemulţumiţi de faptul că cererile lor de natură salarială nu au fost soluţionate. În replică, conducerea STB a transmis că întreruperea lucrului este o acţiune ilegală şi nu se vor plăti orele nelucrate salariaţilor implicaţi.