Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sorin Ioniță (EFOR): Greva de la STB, o izbucnire bine coordonată. Nicușor Dan e izolat politic

sorin_ionita_greva_stb_nicusor_dan.jpg

Mijloace de transport în comun, la depoul Bucureștii Noi, în timpul grevei de la STB
Mijloace de transport în comun, la depoul Bucureștii Noi, în timpul grevei de la STB
Sursa imaginii: 
MEDIAFAX FOTO/EDUARD VINATORU

Greva de la STB este instrumentalizată politic de PSD, declară la RFI președintele Expert Forum, Sorin Ioniță. El spune că protestul este și consecința faptului că eficientizarea transportului în comun din București nu a fost niciodată discutată de leadershipul politic cu membrii comunității.

Sorin Ioniță crede în contextul grevei de la STB că ”asistăm la o izbucnire, evident, bine coordonată, pentru că solidaritatea e remarcabilă în fața acestei decizii a instanței, faptul că ei nu se duc înapoi la lucru e destul de neobișnuit. În același timp, este și un rezultat al faptului că noi ca public bucureștean nu am discutat sau nu am fost lăsați să discutăm sau nu ni s-a oferit ocazia să dezbatem acest important serviciu public care înghite mare parte din bugetul Primăriei Generale, prin subvenție, așa cum și dincolo la gigacalorie e o problemă. Deci cele două mari servicii care înghit două treimi, până la trei sferturi din bugetul Primăriei Capitalei noi nu prea le dezbatem, nu ni s-a dat ocazia să ne pronunțăm, nu știm ce este acolo și din când în când ne pomenim cu genul ăsta de episoade”.

 

Greva STB continuă și vineri (LIVE TEXT)

 

Gabriel Zetea (PSD), despre greva de la STB: Nicușor Dan nu este un om al dialogului

 

Președintele Expert Forum spune că ”poziția lui Nicușor Dan este corectă pe fond. Problema este că e cam singur și izolat politic, deci ca să duci o astfel de bătălie, îți trebuie susținere și trebuie să ai aliați și trebuie să-ți fi făcut o coaliție și trebuie ca măcar cu Consiliul General împreună să poți lucra, iar lucrurile astea se pregătesc din timp. Azi e criza asta, mâine va fi alta în cine știe ce companie municipală, vom rediscuta problema gigacaloriei, deci lucrurile astea se pregătesc din timp. I-ar fi fost mai ușor dacă își lua ca aliați comunitatea locală și comunica mai mult cu lumea și avea oamenii alături de el”.

 
Sorin Ioniță, despre greva de la STB și eficientizarea companiei