Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


A treia zi de grevă la STB. Unii șoferi s-au întors însă la muncă

instant_greva_stb_01_inquam_octav_ganea.jpg

Doar 15 vehicule circulă sâmbătă dimineață, deși judecătorii au impus reluarea activității
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/ Octav Ganea

Greva de la Societatea de Transport București continuă sâmbătă, pentru a treia zi consecutiv, în pofida deciziei judecătorești și după ce discuțiile dintre sindicaliști și primarul general au eșuat. Unii șoferi s-au întors însă la muncă.

Sâmbătă dimineață, la ora 8.00, erau pe traseu 15 autobuze și tramvaie, potrivit datelor furnizate Agerpres de către directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ. "Din păcate, în continuare, cu toate că există o hotărâre a instanţei din care rezultă că greva este ilegală, angajaţii nu o respectă.
Acesta este un atac concertat la siguranţa bucureştenilor, cu consecinţe majore referitoare la existenta în viitor a societăţii. Este un boicot împotriva siguranţei bucureştenilor, orchestrat pe linie sindicală, organizaţie care nu mai reprezintă vreun interes al angajaţilor.

Au avut întotdeauna doar interese proprii, în urma cărora societatea a ajuns în situaţia economică din momentul de faţă. Fără veniturile realizate urmare a prestării serviciului de transport public local de călători, societatea nu va mai putea funcţiona, prejudiciind în continuare locuitorii oraşului", a declarat sâmbătă dimineaţă pentru Agerpres directorul STB, Adrian Criţ. El a mai spus că siguranţa locului de muncă pentru angajaţii societăţii care îşi îndeplinesc îndatoririle faţă de bucureşteni este grav afectată și a făcut un "apel la conştiinţa acestora" să iasă pe traseu.

Negocierile dintre sindicaliștii STB și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, au eșuat, ambele părți aducând acuzații reciproce. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a solicitat vineri Parchetului să urgenteze măsurile împotriva persoanelor care au organizat greva de la STB, în special a liderului sindical Vasile Petrariu. De partea cealaltă, liderul sindical l-a acuzat pe primar că refuză dialogul.

 
 
Tags: