Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul Educației: 10,5 milioane de teste de salivă, livrate școlilor

ministrul_educatiei_sorin_mihai_cimpeanu_si_ministrul_sanatatii_alexandru_rafila.jpg

Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susțin o conferinţă de presă comună la sediul ministerului Educației, vineri 14 ianuarie 2022.
Sursa imaginii: 
Inquam Photos / George Călin

Ministrul Educației anunță că 10,5 milione de teste de salivă vor ajunge în școlile din țară, până la începutul săptămânii viitoare.

Sorin Cîmpeanu a precizat vineri seară, la postul B1 TV, că numărul de teste de salivă care vor ajunge în şcoli este de 10,5 milioane.

”Avem la începutul săptămânii viitoare 10 milioane de teste. Şi fac un anunţ în premieră, din momentul în care am anunţat public distribuţia a 10 milioane de teste pentru a fi folosite de preşcolari, elevi şi personalul din învăţământ, s-a suplimentat deja în câteva ore cu încă 540.000 de teste care vor fi trimise în acest week-end şi vor fi la dispoziţia şcolilor de îndată ce Inspectoratele Şcolare le vor primi în fiecare judeţ”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului Educaţiei, odată cu apariţia acestor teste, vor fi depistate şi mai multe cazuri de infectare.  Ministrul Educaţiei a explicat că achiziţia testelor de salivă a fost deblocată şi că a solicitat ca acestea să fie ambalate individual.

Până vineri au fost înregistraţi 13.151 de elevi cu COVID-19, dintr-un total de aproape 3 milioane, adică 0,5% din totalul elevilor şi preşcolarilor, conform ministrului Educației.