Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nicușor Dan: Șoferi de la STB care au vrut să iasă pe traseu, agresați sau amenințați. Vremea sindicalismului mafiot în România a apus

inquam_instant_nicusor_dan_50_inquam_octav_ganea.jpg

Sursa imaginii: 
Inquam Photos/ Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat marți că ”vremea sindicalismului mafiot în România” a trecut și că angajații STB care au refuzat să iasă pe traseu ieri și azi riscă să le fie desfăcut contractul de muncă. Primarul Capitalei a mai anunțat că a înființat un număr unic de telefon pentru toți șoferii și vatmanii care vor să iasă la muncă, dar sunt amenințați de sindicat.

  • Vremea sindicalismului mafiot în România a apus. Este ultima zvâcnire a sindicalismului mafioto-politic. Faptul că câțiva soferi au înțeles și au ieșit pe traseu e semn de însănătoșire. Nerespectarea unei hotărâri judecătorești este infracțiune. Cu cât persiști, cu atât mai grav ce faci. Salut faptul că Parchetul a început urmărirea penală.
  • Nu poți să nu respecți o hotărâre judecătorească. S-au întâmplat azi ultimele zvâcniri ale acestui sindicalism mafiot. Au fost oameni în depouri care au încercat să-și facă munca și au fost indimidați, agresați de sindicaliști. Vreau să transmit foarte ferm: acest lucru nu se poate întâmpla într-un stat de drept, nu poate să rămână fără urmări.
  • Am făcut un număr unic 0800800868 pentru toți acei șoferi și vatmani care vor să iasă la muncă și sunt amenințați. Contactul cu acest număr păstrează confidențialitatea, dar poliția intervine imediat. Promit ajutor juridic pentru orice persoane care se teme de acțiuni viitoare ale sindicatului. Sindicatul ăsta își trăiește azi ultimele zile. Cine se teme de sindicat va avea sprijin juridic.
  • În STB a fost o presiune de tip mafiot a sindicatului majoritar, care simte că își pierde puterea. A existat această presiune și pentru că au existat oameni raționali care au vrut să iasă la muncă au fost amenințați.
  • Consiliul de Administrație va anunța pierderile. Banii care îi încasează pe o zi STB-ul este de ordinul a 4 milioane de lei pe zi.
    Cei care au au fost de serviciu ieri și azi și nu au mers la serviciu din vina lor riscă să le fie desfăcut contractul de muncă.
    În cadrul colectivelor din depouri și autobaze au fost desemnați oameni care să vină, numai că peste ei a venit sindicatul acesta majoritar ca să împiedice o discuție directă pe care aș fi avut-o cu oamenii desemnați dintre lucrători.
 
Nicușor Dan, primarul Capitalei, despre greva de la STB