Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Elena Calistru: Greva de la STB s-a încheiat, dar problemele rămân

elena_calistru_greva_stb.jpg

Autobuz STB murdar, pe un traseu ce leagă Drumul Taberei de centrul Capitalei
Autobuz STB murdar, pe un traseu ce leagă Drumul Taberei de centrul Capitalei
Sursa imaginii: 
RFI/Cosmin Ruscior

Greva de la STB s-a încheiat marți, după cinci zile de protest. Președinta asociației Funky Citizens, Elena Calistru, spune la RFI ce ar trebui să urmeze, după ce sindicaliștii s-au întors la muncă, în urma unui protest ce a paralizat transportul public bucureștean.

Conducerea Societății de Transport București anunță după ce greva de la STB s-a încheiat că se caută vinovații și că vor urma concedieri.

Elena Calistru spune ce ar trebui să urmeze după greva de la STB: ”Problemele rămân și sunt reale și cred că foarte puțini dintre cei implicați în acest conflict nu le recunosc. Din fericire pentru noi, cred că avem o foarte bună oportunitate să discutăm ce anume se poate face pentru STB, pentru că în aceste zile se pregătește și proiectul de buget al Capitalei, proiectul de buget pentru Primăria Generală. Ce ar trebui făcut cu maximă responsabilitate și maximă transparență este o discuție pe care sunt problemele pe termen mediu, lung și scurt ale STB, care sunt investițiile necesare, ce anume se poate rezolva rapid, mă gândesc la lucruri precum curățenia în mijloacele de transport în comun, astfel încât de o manieră asumată, să avem un plan, o strategie, pentru a face din transportul public un serviciu pentru cetățeni de capitală europeană”.

Ea precizează că ”avem câteva oportunități, vorbim aici inclusiv despre PNRR, care sigur, este văzut ca Sfântul Graal, în anumite privințe, dar e clar că dacă este o municipalitate care poate beneficia de acei bani pentru o tranziție verde, acel municipiu este municipiul București, avem nevoie de resurse și ele se pot lua, iar transportul public este element esențial pentru o astfel de tranziție verde”.

 
Elena Calistru, despre greva de la STB. Ce urmează, după încheierea protestului?