Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Raport INSP: 85,7% din decesele covid-19 din ultima săptămână, la persoane nevaccinate

decese-covid-morti-id182980_inquam_photos_octav_ganea.jpg

Morga spitalului Universitar București, aglomerată din cauza numărului mare de decese covid-19. (București, 29 octombrie 2021)
Sursa imaginii: 
Inquam Photos / Octav Ganea

85,7% dintre decesele asociate covid raportate în săptămâna 17 - 23 ianuarie au fost la persoane nevaccinate, conform raportului Institutului Național de Sănătate Publică. Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, peste jumătate erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că, în săptămâna 17 - 23 ianuarie, 85,7% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate anti-covid. Conform Raportului săptămânal de supraveghere, în săptămâna menţionată, 38,9% din cazurile de COVID au fost înregistrate în Bucureşti, Timiş, Cluj, Constanţa şi Bihor.

→ Datele de la cea mai recentă raportare a GCS despre situaţia crizei COVID-19

55,8% din cazurile confirmate au fost la persoane nevaccinate.

Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, peste jumătate erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

În săptămâna 17 - 23 ianuarie, 25,3% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bihor, Bacău, Galaţi, Mureş şi Suceava.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 85,9% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 54,4% din decese - la bărbaţi.

93,3% din decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată, precizează INSP.