Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Covid-19: Bilanț ridicat de infectare în weekend. Rata de pozitivare e de 33%

bilant_covid.jpg

Un cadru medical arata o cutie cu fiole continand vaccinul anti-COVID19 produs de Pfizer-BioNTech pentru copii cu varsta intre 5 si 11 ani la Centrul de Vaccinare Drumul Taberei din Bucuresti
Sursa imaginii: 
Mediafax Foto, Andreea Alexandru

Rata de infectare în București se apropie de 20 la mie. Este cea mai mare valoare de la începutul pandemiei.  La Otopeni, lângă București, incidența cazurilor COVID-19 se apropie de 30 la mie.

Câte cazuri de COVID sunt azi?

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 20.131 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 41 decese. Datele autorităților indică faptul că 1 din 3 români testați are Covid-19.

București – nou record de infectare cu coronavirus

Incidența cazurilor COVID-19 continuă să crească puternic în Capitală și se apropie luni de 20 la mia de locuitori, cu aproape două puncte mai mult față de ziua de duminică, potrivit datelor anunțate luni de către Direcția de Sănătate Publică București. Este cea mai mare valoare înregistrată în Capitală de la începutul pandemiei în România.

Noua incidență COVID-19 reprezintă cel mai ridicat nivel de la începutul pandemiei și până acum, depășind maximul valului din toamnă, când în 22 octombrie acest indicator a fost de 16,54.

La Otopeni incidența cazurilor COVID-19 se apropie de 30 la mie

Trei localități de lângă Capitală - Otopeni, Corbeanca și Mogoșoaia - au o rată de infectare de peste 25 la mie, arată datele publicate luni de Prefectura Ilfov.

Numărul copiilor infectați în școală s-a dublat în ultima săptămână

Ministrul Educației a anunțat ieri că au fost raportați 27.000 de copii infectați în 7 zile. “Următoarele 2 săptămâni vor fi grele pentru toată lumea” spune Sorin Cîmpeanu care anunță că elevi din peste 100 de școli învață de luni online, din cauza Omicron.

“ Am discutat de două ori astăzi cu ministrul sănătății și de fiecare dată concluzia a fost foarte clară: avem reguli, trebuie să le respectăm, la 75% grad de ocupare școlile și grădinițele vor trece în online. (…) Și elevii vor reveni la școală atunci când gradul de ocupare a paturilor destinate bolnavilor COVID va scădea sub 70%” a explicat Sorin Cîmpeanu care a dat exemplul Franței în privința unei adaptări a regulilor în școli. Oficialul a spus, la Digi24, că Franța a renunțat recent la regula pe care România a implementat-o din 17 ianuarie – aceea că o clasă se închide la 3 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 într-un anumit număr de zile.

Ministrul Educației: Clujul va intra cu siguranță de săptămâna viitoare în online

Școlile din Cluj, cel puțin, vor ajunge probabil să treacă toate online. „La Cluj într-adevăr avem cea mai mare rată de ocupare a acestor paturi, iar dacă se păstrează acest trend de creştere, Clujul va intra cu siguranţă de săptămâna viitoare în online cu toate şcolile şi grădiniţele. Asta este regula. Este legătura cu paturile destinate pacienţilor COVID, nu cu paturile de ATI”, a explicat Sorin Cîmpeanu.