
Social
Bilanț Coronavirus: Crește numărul deceselor asociate Covid și cel al paturilor ATI ocupate
radiografie_plamani_afectati_de_coronavirus.jpg

Scade numărul persoanelor infectate cu coronavirus în România, dar crește cel al deceselor anunță autoritățile. În ultimele 24 de ore în România au fost diagnosticate peste 28.000 de cazuri noi de coronavirus și au fost raportate 110 decese.
Gradul de pozitivare este de 32,57 %
Într-un interval de 24 de ore, pe teritoriul României, au fost înregistrate 28.921 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 88.804 teste RT-PCR și antigen efectuate.
De altfel, astăzi dintre cele de 1.042 de persoane internate la ATI, 885 sunt persoane nevaccinate.
De asemenea, dintre cele 110 de decese înregistrate, 91 au survenit la pacienți nevaccinați.
București: Cea mai mare rată de infectare de la începutul pandemiei
Rata de incidență COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este sâmbătă de 28,21 cazuri la mia de locuitori, conform Direcţiei de Sănătate Publică. Aceasta este cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 atinsă până acum în Capitală.
În ziua precedentă, incidenţa a fost de 26,42 cazuri la mia de locuitori. Rata de incidenţă COVID a crescut accentuat de la începutul acestui an. La 1 ianuarie era de 0,72 cazuri la mia de locuitori.
Octavian Jurma: Vineri Bucureștiul a înregistrat mai multe cazuri de coronavirus decât întreaga țara în valul 3
Cercetătorul anticipează că în următoarele săptămâni vor fi numeroase internări în spitalele bucureștene. Octavian Jurma a scris pe pagina sa de Facebook că numărul de infectări COVID, raportat vineri în București, este mult peste așteptările specialiștilor.
„Incredibil! Știam că este posibil teoretic, dar nu credeam să văd asta în realitate”, a scris Jurma, pe Facebook. Potrivit datelor analizate de Octavian Jurma, pe 4 februarie 2022, orașul București a produs mai multe cazuri (7.333 cazuri noi) decât întreaga țară în vârful valului 3-Alpha (6.651 cazuri noi în 25 martie 2021).
București și Ilfov au înregistrat împreună 8.507 cazuri noi. De aceea, cercetătorul anticipează că în următoarele săptămâni vor fi numeroase internări în spitalele bucureștene.
„Dacă doar 3% dintre aceștia au nevoie de spitalizare, asta înseamnă 250 de internări pe zi doar în capitală peste 1-2 săptămâni. Chiar dacă Omicron se dovedește o gripă cu 1% internări din totalul cazurilor noi la nivel național, tot înseamnă 300+ internări pe zi în următoarele 2 săptămâni și depășirea recordului de internări din valul 4-Delta”, a explicat Octavian Jurma.
În aceste condiții se poate vorbi despre imunizare pe cale naturală, mai spune cercetătorul.
„Ăsta da vaccin natural! Totul, absolut totul, depinde acum de pariul făcut de autorități că varianta Omicron în România va fi atât de blândă încât ne-am permis să începem relaxarea înainte de vârful valului 5. Niciodată nu mi-am dorit atât de tare ca autoritățile să aibe dreptate în pariul lor cu viețile noastre”, a precizat Jurma.