Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dr. Raed Arafat: Sunt discuții despre relaxarea restricțiilor. Decizia depinde de evoluția situației epidemiologice

arafat_guv.ro_sursa_foto.jpg

Secretarul de stat, Raed Arafat
Secretarul de stat, Raed Arafat
Sursa imaginii: 
guv.ro

 

​​Secretarul de stat Raed Arafat a declarat joi că sunt discuții despre relaxarea restricțiilor, însă decizia depinde de evoluția situației epidemiologice. El a precizat că, dacă scade numărul de noi cazuri de COVID-19 și impactul pe secțiile de ATI se stabilizează, atunci „nu mai avem probleme, cu certitudine deciziile potrivite vor fi luate la momentul respectiv”.

„Că va fi înainte sau va fi la momentul în care atingem finalul acestei perioade de stare de alertă, care va fi în jur de 6 martie, asta urmează să vedem după modul în care evoluează şi decizia este la un nivel mai înalt, adică la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi, bineînţeles, pe baza analizelor care se fac la nivelul Ministerului Sănătăţii, INSP şi alte structuri care sunt de specialitate”, a spus joi șeful DSU, Raed Arafat.

Întrebat dacă există posibilitatea ca până de Paşte să nu mai purtăm masca în interior, şeful DSU a răspuns: "Paştele este în aprilie, dacă nu mă înşel în 24, 25. Până atunci eu sper să fim în faza pe care o spuneţi dumneavoastră, dacă nu sunt surprize, eu sper să fim în faza în care să fim cât mai aproape sau în totalitate normalitate şi să convieţuim, în final vom convieţui cu acest virus, virusul nu va dispărea, dar vom convieţui, mai ales dacă rămâne predominantă Omicron care este mai contagioasă, dar este cu o virulenţă mai scăzută”, potrivit Hotnews.ro. 

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că din discuțiile pe care le-a avut cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-o săptămână s-ar putea discuta despre eventuale măsuri de relaxare, în funcție de evoluția epidemiologică.

 
Declarație dr. Raed Arafat, șeful DSU