Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Australia își redeschide frontierele pentru turiștii vaccinați

australia_aeroport.png

Aeroportul din Sydney, Australia, 1 noiembrie 2021
Sursa imaginii: 
Saeed Khan AFP via France24

Australia primeşte de luni turişti internaţionali, cu condiția ca aceștia să fie vaccinați, după aproape doi ani în care graniţele au fost închise din cauza Covid-19. Decizia a fost luată ca urmare a scăderii numărului de cazuri noi și în contextul unei rate ridicate a vaccinării, transmit agențiile internaționale de presă.

Circa 50 de zboruri internaționale sunt așteptate să aterizeze pe aeroporturile din țară în cursul zilei de luni, precizează France24.

”Aşteptarea s-a încheiat”, a declarat prim-ministrul Scott Morrison duminică, la Aeroportul Internaţional Melbourne.

Deschiderea Australiei pentru turişti este cel mai concret exemplu de până acum al trecerii guvernului de la o abordare strictă ”zero-Covid”, la ”a trăi cu virusul” şi a vaccina publicul pentru a minimiza decesele şi bolile grave.

Cele mai multe dintre cele 2,7 milioane de infecţii cu coronavirus din ţară au avut loc de când a apărut varianta Omicron, la sfârşitul lunii noiembrie.

Dar cu una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare din lume (peste 94% dintre persoanele cu vârsta de cel puţin 16 ani care au primit două doze), în Australia s-au înregistrat mai puțin de 5.000 de decese, cu mult sub ratele observate în multe alte ţări dezvoltate.