Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Guvern: Trei camioane cu ajutoare pentru Ucraina, colectate împreună cu societatea civilă, au plecat din Bucureşti

camion_ajutor_ucraina.jpg

Primul transport de ajutoare umanitare pentru Ucraina, colectate împreună cu societatea civilă, a plecat din Bucureşti spre Vama Siret
Sursa imaginii: 
Facebook/Guvernul României

Primul transport de ajutoare umanitare pentru Ucraina, colectate împreună cu societatea civilă, a plecat din Bucureşti spre Vama Siret, informează, duminică seară, Guvernul României.

"Pentru a veni în ajutorul poporului ucrainean puternic afectat de agresiunea militară rusă, Guvernul României împreună cu societatea civilă a demarat acţiuni comune de furnizare de produse medicale şi produse de subzistenţă pentru cetăţenii ucraineni. Un prim convoi, format din 3 camioane din dotarea IGSU, a pornit către Vama Siret, din judeţul Suceava, pentru a oferi autorităţilor ucrainene medicamente şi echipamente medicale (paturi spitaliceşti, dispozitive medicale)", se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

Următorul transport va fi efectuat luni şi va conţine materiale de bază şi alimente, transmite Executivul.

"Guvernul României susţine eforturile societăţii civile şi va continua să se implice pentru a facilita transmiterea tuturor ajutoarelor mobilizate către poporul ucrainean", se mai menţionează în comunicat.