Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ucraina în direct: Europa, privește, uită-te cum arată... consimțământul tacit al multora...

foto_ilustratie_metrou.jpg

Oameni adapostindu-se de bombardamente la metroul din Kiev
Oameni adapostindu-se de bombardamente la metroul din Kiev
Sursa imaginii: 
Studenti de la Universitatea din Lviv, Ucraina

„Vreau ca toată lumea să vadă ce se întâmplă. Vreau ca Europa să-i vadă. Acești copii mici, care se ascund în brațele mamei lor de frica bombardamentelor trupelor de ocupație, în inima Europei, în inima Kievului,” spune această femeie în timp ce filmează oamenii care se adăpostesc la metrou.

 

 

-Îmi doresc ca aceste imagini să fie văzute de toți cei care și astăzi, fie în Rusia, fie în Belarus, au spus: „Acestea nu sunt decât exerciții militare!”

- Vreau ca aceste imagini să fie văzute de toți cei care mai cred că este posibil să nu se aplice sancțiuni serioase împotriva lui Putin.

- Vreau ca toți cei care cred că (războiul, n.t.) nu îi va afecta,  să vadă imaginile. De fapt, dacă acest pitic schizofrenic se gândește la ceva și nu-l oprește nimeni, va merge mai departe.

- Ce altceva poți spune aici. Kievul rezistă. Forțele noastre armate luptă ca niște lei, iar noi suntem apărați de ei... Uitati-va aici, unii dorm, alții s-au întins, alții doar stau...

- Aici avem coada de la toaletă. Există chiar și o cameră pentru fumat și chiar am auzit pe cineva făcând o lumă gen  „Hai să fumăm în metrou”.

-Europa, privește, uită-te cum arata... consimțământul tacit al multora... Dar Ucraina e puternică, până când... până când vor fi mai mulți cei care vor să ne ajute.

 

Acest video a fost pus la dispoziția RFI Romania de un grup de studenți curajoși la limbi străine, de la Universitatea Ivan Franko din Lviv, oraș din vestul Ucrainei. Aceștia s-au organizat sa traducă articole din presa ucraineană în mai multe limbi, pentru ca lumea să știe adevărul despre ceea ce se întâmplă în țara lor și să nu cadă în plasa propagandei rusești. Una din studentele de la Lviv, este Iulia, o fosta participantă la un proiect studențesc al RFI Romania.