Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


16 copii au murit de la începutul invaziei rusești în Ucraina

Copii_morti_ucraina.jpeg

16 copii au murit in Ucraina în primele 4 zile de război
16 copii au murit in Ucraina în primele 4 zile de război
Sursa imaginii: 
Studenti de la Universitatea din Lviv, Ucraina

Ministrul Sănătății din Ucraina, Viktor Lyashko, a anunțat, la televiziunea ucraineană Rada TV, moartea a 16 copii ca urmare a acțiunilor întreprinse de forțele de ocupație ruse, începând cu 24 februarie.

„În a patra zi...operând non-stop răniți, salvăm vieți. Operăm și copii. Din păcate, nu am reușit să salvăm 16 copii. Acestea sunt rezultatele a ceea ce face armata rusă, care nu poate fi numită armată, pentru că nu armata este cea care împușcă medici, copii, școli, grădinițe. Aceștia sunt teroriști. Repet: nu este o armată, sunt teroriști,” a spus ministrul ucrainean al sănătății.

 

Aceste informații au fost puse la dispoziția RFI Romania de un grup de studenți curajoși la limbi străine, de la Universitatea Ivan Franko din Lviv, oraș din vestul Ucrainei. Aceștia s-au organizat sa traducă articole din presa ucraineană în mai multe limbi, pentru ca lumea să știe adevărul despre ceea ce se întâmplă în țara lor și să nu cadă în plasa propagandei rusești. Una din studentele de la Lviv, este Iulia, o fosta participantă la un proiect studențesc al RFI Romania.