Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Diana, o tânără ucraineană care stă în București: „Cred că singura diferență pe care o simt în acest moment este că nu mi-e teamă că voi fi ucisă”

entr_thumbnail_vertical_full.jpg

Sursa imaginii: 
ENTR RO

Diana are 20 de ani și de mai bine de un an de zile locuiește și lucrează în București. Este pe jumătate ucraineană, pe jumătate libaneză, iar alegerea de a veni la București i-a aparținut mamei ei și a fost luată din motive personale, cu mult timp înainte ca Ucraina să fie invadată de Rusia, iar populația să încerce să își caute refugiu în alte țări.

„Cred că singura diferență pe care o simt în acest moment este că nu mi-e teamă că voi fi ucisă”, spune tânăra, care explică faptul că minut de minut se gândește la cei care sunt acum în Ucraina.

„O mare parte din mine este acolo chiar acum și această mare parte sunt toți oamenii care îmi sunt apropiați, care pur și simplu sunt ucraineni”, spune Diana.

De fapt, o mare parte din familia ei este acolo, la fel și mulți dintre prietenii ei. „Toată lumea trăiește”, spune ea că este cel mai bun răspuns pe care îl poate da atunci când este întrebată cum se simte. Și pentru ea, la fel ca pentru mulți ucraineni, nu mai contează atât de mult zilele calendaristice, ci numără doar zilele care se scurg de la debutul invaziei Rusiei. Speră, la fel ca toată lumea, ca acest conflict să se încheie cât mai repede. 

Crede că tinerii ar trebui să încerce să fie cât mai informați și să mențină un nivel ridicat de educație astfel încât să înțeleagă ce se întâmplă în Ucraina. 

 

Urmăriți în materialul video de mai jos mărturia tinerei.