Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Antibiotice Iaşi va începe producţia de pastile cu iod. Ministrul Sănătății: Avem nevoie de 30 de milioane de comprimate

pastile_albe.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay.com/stevepb

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, luni, că Antibiotice Iaşi va începe producţia de pastile cu iod, în eventualitatea unui atac nuclear din partea Rusiei, urmând a produce 2,5 milioane de pastile în 48 de ore.

„Începând de mâine, compania Antibiotice Iaşi va fabrica o mare cantitate, într-un ritm de 2,5 milioane de pastile în 48 de ore”. Este răspunsul dat de Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, întrebat, luni, dacă România este pregătită în cazul unui atac nuclear din partea Rusiei. El a precizat că firma are substanţa necesară producerii acestor medicamente, potrivit News.ro. 

„Nu cred că o să fie probleme. Aş vrea un lucru să fie clar pentru toată lumea: iodura de potasiu nu este panaceu universal, nu se ia preventiv. Se administrează strict la indicaţie pentru o anumită categorie de persoane”, a mai spus ministrul Rafila. 

Ministrul a explicat că, un necesar făcut de către INSP şi Comisia de endocrinologie a Ministerului Sănătății, arată că este vorba despre maximum 30 de milioane de comprimate.