Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


În fiecare oră, ucrainienii obișnuiți sunt eroi

foto_soldat_ucrainean.jpg

Igor Shchedrin, soldat ucrainean
Igor Shchedrin, soldat ucrainean
Sursa imaginii: 
Instagram/Igor Shchedrin

Soldat ucrainean: „Uneori ești în poziție, la câțiva metri distanță de explozii. Și trece o mașină pe lângă tine. În ea sunt medici, lucrători de la serviciul urgență, electricieni, meșteri și voluntari. Se duc acolo unde se trage. Unde se aud explozii și împușcături, unde lucrează grupuri de sabotaj și recunoaștere, acolo unde nu se cunoaște poziția soldaților, tancurilor și artileriei inamice.”

Ei, oameni obișnuiți, se comportă ca niște eroi în fiecare oră. Nu există preț pentru aceste fapte,” spune pe Instagram, Igor Shchedrin, luptător în cadrul Apărării Teritoriale.

„Zilele acestea, fiecare ucrainean se comportă ca un erou. Nu există cuvinte pentru a descrie bravura civililor din Herson, Energodar, Berdiansk, toate orașele în care ucrainenii au ieșit să oprească tancuri și le-au oprit. Mă înclin în fața perseverenței ucrainenilor.”

„Cuvintele Vom dovedi că noi, fraților, suntem de origine cazacă! au fost profetice. Noi, ucrainenii de rând, am dovedit-o cu adevărat. Și de aceea dușmanii noștri vor dispărea ca roua sub soare.

Slava Ucrainei!,” încheie Igor Shchedrin.

 

Aceste informații au fost puse la dispoziția RFI Romania de un grup de studenți curajoși la limbi străine, de la Universitatea Ivan Franko din Lviv, oraș din vestul Ucrainei. Aceștia s-au organizat sa traducă articole din presa ucraineană în mai multe limbi, pentru ca lumea să știe adevărul despre ceea ce se întâmplă în țara lor și să nu cadă în plasa propagandei rusești. Una din studentele de la Lviv, este Iulia, o fosta participantă la un proiect studențesc al RFI Romania.