Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministerul Energiei: Românii nu au motive să stea la cozi. Avem stocuri de carburanţi

benzina.jpeg

Cozi de zeci de mașini la benzinării
Sursa imaginii: 
RFI/Andreea Pietroșel

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a transmis, miercuri, presei, că ”nu sunt probleme cu stocurile de carburanţi. La scurt timp după precizarea acestuia, ministrul Energiei, Virgil Popescu a precizat că România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării.

Actualizare: Premierul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant, Guvernul nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

.....................................................

”Vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi”, a spus Popescu, conform News.ro. Reacţiile oficialilor au venit după ce s-au format cozi la benzinării, miercuri, românii dorind să alimenteze, pe fondul îngrijorărilor privind creşterea preţului la combustibili.

”Nu sunt probleme cu stocurile de carburanti. Ministerul Energiei va reveni in cateva minute cu detalii”, a declarat Dan Cărbunaru, în mesajul către presă. 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a scris, imediat, pe Facebook, că ”România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării”.

”Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanţii Rompetrol şi ai OMV Petrom şi am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere şi vor asigura livrările către clienţi. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, a scris Popescu. 

Cozi de maşini s-au format în Timişoara şi în comunele învecinate, iar drumurile au fost blocate, deoarece şoferii sunt speriaţi de scumpirea carburanţilor.

Miercuri, au fost afişate preţuri de la 7,48 de lei/litru de benzină, iar oamenii spun că joi preţul ar putea ajunge la 10 lei/litru sau chiar mai mult.