Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Guvernul reacționează după imaginile cu români care golesc rafturile cu ulei

ap21278731188727.jpg

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu oameni care cumpără baxuri întregi de ulei
Sursa imaginii: 
AP/Frank Augstein

România are suficiente stocuri de alimente și produse neperisabile. Mesajul vine de la Guvernul României, după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini cu oameni care cumpără baxuri întregi de ulei.

ACTUALIZARE: „România deţine suficiente stocuri de ulei până la noua recoltă de floarea soarelui”, a anunţat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, după ce tot mai mulţi români au luat cu asalt magazinele pentru a se aproviziona cu ulei, de teamă că acest produs va dispărea de pe rafturi.

Și directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, le-a recomandat consumatorilor să limiteze achiziţia de ulei doar la strictul necesar, fără să golească rafturile magazinelor.

Marile reţele comerciale le solicită consumatorilor să abordeze o atitudine responsabilă şi să nu achiziţioneze mai mult decât cantităţile necesare consumului zilnic, astfel încât să evite să transforme stocurile acumulate individual într-un caz nejustificat de risipă alimentară şi pentru a putea ca fiecare cetăţean să aibă acces nemijlocit la produsele de bază.

.......................................................

„Autoritățile sunt în contact permanent cu retailerii. Avem suficiente stocuri de alimente și produse neperisabile.”, a transmis sâmbătă purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

O poziție a venit și din partea ministrului Familiei, Gabriela Firea. Familiile din România nu trebuie să se teamă că vor rămâne fără pâine și alte alimente pe masă din cauza conflictului militar din Ucraina, a spus Firea care a mai precizat că „nu trebuie să ne panicăm la prima veste neverificată și să golim rafturile magazinelor”.

Sâmbătă are loc o nouă ședință de Guvern în care urmează să se aprobe un proiect de hotărâre privind acordarea de gratuități şi facilități pentru transportul cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

La finalul ședinței de Guvern, se vor face precizări și despre stocurile de alimente din România.