Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Casa Alexandrei Trofimovna, de două ori bombardată: odată de naziști, acum de ruși

alexandra_ucraina.jpg

Alexandra Trofimovna a devenit una dintre eroinelor seriei de fotografii de pe pagina de Instagram a lui Alex Lourie, fotoreporter din Long Island, New York, SUA.
Sursa imaginii: 
Instagram / @alexlourie.photo

Alexandra Trofimovna a devenit una dintre eroinelor seriei de fotografii de pe pagina de Instagram a lui Alex Lourie, fotoreporter din Long Island, New York, SUA. El încearcă să arate consecințele teribile ale bombardării țintelor civile de către agresorii ruși.

Alexandra Trofimovna, 86 de ani, era o fetiță în Harkov atunci când germanii i-au bombardat casa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ucigându-i mama și sora. Și-a pierdut și două degete de la mâna dreaptă. Casa ei a fost bombardată încă odată, de data aceasta de armata rusă”, a postat autorul fotografiei.

Ulterior, autorul a revenit, publicând un comentariu al lui Mitya, care susține că doamna din fotografie este bunica lui.

Potrivit acestuia, Alexandra este în siguranță în prezent. Și-a pierdut degetele la vârsta de trei ani. Cu toate acestea, informațiile despre uciderea mamei și a surorii ei în bombardamentul nazist nu ar fi neadevărate. Potrivit lui Mitya, mama ei a murit în alte circumstanțe , iar sora ei este încă în viață și locuiește lângă Harkov.

Nepotul susține că această neînțelegere se datorează barierei lingvistice, dar acum este fericit că bunica lui este în viață și le cere tuturor să ajute la oprirea războiului.

 

 

Articol realizat cu sprijinul corespondenților voluntari din Ucraina.