Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Maxim, micul erou din Bosyspil

maxim_foto.jpeg

Militarii au făcut o poză împreună Maxim
Sursa imaginii: 
Telegram / myalgorhythm

În orașul ucrainean Boryspil a avut loc o încălcare neobișnuită a orei de interdicție ( ieșirea oamenilor pe stradă este permisă cel mult până la ora 22.00).

Maxim, un elev de 11 ani din Boryspil a ajuns în plină noapte la formațiunile militare pentru a se înrola în Apărarea Teritorială. Voluntarul Oleksiy Kovtun a împărtășit povestea băiatului curajos pe pagina sa de Instagram.

Un băiețel de 11 ani a venit noaptea la noi. Singur. Pe jos. La militari. A venit să ajute armata. A venit să lupte! Să-și protejeze rudele, pământul, orașul! Pentru noi este un erou. Un băiat de 11 ani ", a sris Kovtun.

Uimiți de acțiunile băiatului, militarii i-au făcut un tur, i-au arătat viața voluntarilor care-și apără țara, i-au permis să atingă mitraliera, au făcut o poză împreună și chiar i-au dat prima misiune - să deseneze o imagine pentru ei.

Apărătorii spun că Maxim s-a arătat dezamăgit că nu a fost recrutat, așa că numele băiatului a fost inclus, totuși, onorific, în lista de voluntari.

Luptătorii au găsit-o repede pe mama tânărului erou și au rugat-o să nu-l certa pe Maxim că a plecat de acasă la ore atât de târzii.

Atunci, când totul se va termina, cu siguranță vom veni cu inima mare la micul nostru apărător. Mulțumesc Maxim!” rezumă Oleksiy Kovtun.

 

 

Articol realizat cu sprijinul corespondenților voluntari din Ucraina.