Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Hi-Quest, primul joc de educație civică din România, lansat de Asociația Monomyths

captain.png

Asociația Monomyths a dat startul proiectului Captain Civic, prin intermediul căruia introduce primul joc de educație civică din România, Hi-Quest
Sursa imaginii: 
Facebook/Monomyths

Asociația Monomyths a dat startul proiectului Captain Civic, prin intermediul căruia introduce primul joc de educație civică din România.

Jocul este denumit Hi-Quest și își propune să contribuie la formarea unei generații de liceeni activi, implicați, solidari și informați în privința drepturilor și responsabilităților pe care le au în societate.

Proiectul Captain Civic este derulat de Asociația Monomyths cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Scopul proiectului este acela de a implica 1.200 de elevi din România într-un program complex de educație civică prin gamificare (metode alternative de învățare prin joc), care să le dezvolte competențele personale, sociale, civice și gândirea critică.

Coordonatoarea proiectului, Luminița Ene, a explicat pentru RFI că proiectul nu se poate derula fără o implicare activă a profesorilor-diriginți din țară. „Primii 15 profesori au intrat deja în program. Liceeni sau profesorii interesați să ia parte la proiect pot afla detalii de pe paginile de social media ale Asociației Monomyths, precum și site-ul pe www.monomyths.ro”, a explicat Luminița Ene.

Ascultă:

 
Coordonatoarea proiectului Captain Civic, Luminița Ene, despre jocul Hi-Quest