Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cântecele naturii, interpretate de păsările din jurul nostru - AUDIO

captura_foto_pasari.png

Sursa imaginii: 
captură foto - Societatea Ornitologică Română/YouTube

Pe 1 aprilie în România este sărbătorită Ziua Păsărilor. Societatea Ornitologică Română, în parteneriat cu Universal Music România, lansează albumul „Sunetele Naturii. Sunetele Vieţii Tale”. Acesta include 36 de sunete de la păsări precum mierla, privighetoarea, piţigoiul mare, sticletele, ciocănitoarea de grădini, rândunica, guguştiucul şi multe altele.

Fiecărui sunet şi fiecărei păsări îi este atribuit un titlu inspirat din realitatea noastră de zi cu zi, cum ar fi „Piţigoiul Mare - În drum spre cafenea”/ „Florinte - În faţă, pe avarie”/ Ciocănitoare de grădini - Bormaşina vecinului”.

Păsările sunt o parte importantă din lumea vie din jurul nostru, cât şi o parte esenţială din identitatea noastră. Sunetele lor ne amintesc de momente simple şi frumoase, stârnesc emoţii şi ne leagă de oamenii iubiţi. Sunt sunete care ne amintesc cine suntem şi de unde venim.
Pentru a ne bucura de sunetele naturii în continuare, avem nevoie de ajutorul vostru, al celor care se regăsesc în sunetele acestui playlist.  Fiecare dar pe care îl oferi este un dar pentru natură - fie că alegi să faci o donaţie unică sau una lunară
”, potrivit SOR.