Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Refugiații ucraineni în domeniul Horeca

entr_thumbnail_wide_threelines_2.jpg

Sursa imaginii: 
ENTR RO

Tot mai mulți refugiați ucraineni sunt în căutarea unui loc de muncă în România. Printre domeniile cele mai căutate, se află și domeniul Horeca.

 

Radu Tănase, membru în board-ul HORA (Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România), e de părere că în industria Horeca, refugiații ucraineni nu au nevoie neapărat să cunoască o altă limbă străină, atât timp cât nu au contact direct cu clienții.

El atrage atenția asupra faptului că cei mai mulți refugiați ucraineni sunt femei și copii. Poate dacă nu-și găsesc să-și ducă copiii la școală sau au copii mici, le va fi imposibil să se angajeze chiar dacă își doresc acest lucru. Va trebui să aibă pe cineva care să rămână cu copiii. E cumva puțin mai ciudat decât ceea ce se întâmplă cu forța de muncă specializată pe care o importăm de afară, respectiv din țările asiatice”, argumentează el.

Totuși, „rămânem deschiși la orice formă de muncă care vine să ne ajute și care se oferă să vină să-și caute și să-și găsească la noi în industrie un loc de muncă”, spune Radu Tănase.

Urmărește material integral mai jos: