Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Miting antiguvernamental, în Piața Victoriei. Ministrul Muncii a venit în mijlocul protestatarilor

miting.jpeg

Câteva mii de persoane, la un miting antiguvernamental în București
Sursa imaginii: 
RFI/Mircea Oprea

Câteva mii de persoane au participat la un miting antiguvernamental în Piața Victoriei din București. Ministrul Muncii a venit în mijlocul protestatarilor încercând fără succes să îi calmeze pe oameni.

În timp ce Guvernul lucrează la măsurile de ajutor pentru populația vulnerabilă, oamenii cer în stradă măsuri reale de contracarare a scumpirilor din ultimele luni.

Blocul Naţional Sindical a organizat un miting de protest în Piaţa Victoriei, urmat de un marş cu deplasare spre Piaţa Constituţiei. Conform organizatorilor, aproximativ 5000 de persoane au participat la protestul în care s-au scandat lozinci împotriva Guvernului.

Sindicaliștii de la BNS cer adoptarea unor măsuri de sprijin pentru a compensa efectele economice și sociale ale războiului din Ucraina, măsuri pentru securitatea energetică și alimentară a României, precum și reluarea aplicării Legii-cadru nr 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a venit în Piața Victoriei unde, într-un cor de fluierături, li s-a adresat sindicaliştilor precizând că îi invită să participe în calitate de parteneri în implementarea reformelor din PNRR.

„Fac aici apel la toate sindicatele, la toate patronatele, dacă am fost cu toții excluși din negocierea PNRR, vă invit acum să fiți parteneri în implementarea reformelor din PNRR, să ne asigurăm împreună că reforma legii salarizării, reforma legii pensiilor nu vor duce la sărăcirea cetățenilor români”, a spus ministrul.

Marius Budăi spune că de săptămâna viitoare va începe implementarea unor măsuri în vederea protejării persoanelor vulnerabile.