Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Presa clasică pierde publicul tânăr. Ce e de făcut?

presa.jpg

Sursa imaginii: 
AP PHOTO/ Peter Klaunzer

Semnal de alarmă de la creatorii de conținut: la un moment dat presa a uitat să se adapteze. "Tinerii se schimbă de la zi la zi și apariția rețelelor sociale a făcut să avem o toleranță mult mai mică în ceea ce privește timpul pe care vrem să-l consumăm informându-ne", spune Răzvan Moței.

„Tinerii se uită tot mai puţin la televizor, în timp ce au tendinţa de sta mai mult în online”, concluziona un studiu Starcom în decembrie 2019.

Încercăm să înțelegem de unde își iau tinerii născuți după 1995 (Generația Z) informațiile și cum trebuie să fie ele transmise ca să ajungă la publicul lor țintă.

Maria Zavate și Răzvan Moței sunt  doi creatori de conținut care dezbat subiecte grele - politice si sociale - pe canalele lor social media. Concluzia lor e unanimă : presa clasică pierde publicul tânâr pentru că nu se adaptează la nevoile de consum ale acestuia.

Nicoleta Fotiade, expert educație media la Mediawise Society atrage atenția asupra distribuirii masive a fake news-urilor în social media și a riscului la care este supus publicul tânâr atunci când alege să se informeze dintr-o sursă neverificată.

 

 

Toate edițiile emisiunii Tânăr în Europa: https://www.rfi.ro/tag/tanar-europa