Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Patriarhul Daniel: Nu există nicio justificare pentru a nu participa la recensământ. Este un moment favorabil pentru mărturisirea identității religioase

patriarhul-daniel-basilica.jpg

Patriahul BOR Daniel
Sursa imaginii: 
Basilica.ro / Raluca Ene

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, ÎPS Daniel, i-a îndemnat pe români să se recenzeze și să-și mărturisească credința, recensământul fiind considerat ”un moment favorabil pentru mărturisirea identității religioase”.

”Declararea apartenenței religioase este un act personal de mărturisire a credinței în deplină libertate și cu responsabilitate. Să nu considerăm această mărturisire de credință ca fiind neimportantă sau subînțeleasă. Dimpotrivă, această mărturisire este foarte necesară pentru prezentul și viitorul României.

Fie că ne autorecenzăm, fie că primim pe recenzorul oficial, nu trebuie să ne rușinăm să mărturisim credința noastră și a străbunilor noștri, identitatea noastră spirituală și etnică”, a transmis ÎPS Daniel, citat de G4Media.ro..

Patriarhul le transmite ortodocșilor să fie atenți atunci când completează datele atunci când ajung la întrebările legate de religie.

”La rubrica intitulată Caracteristici etno-culturale din formularul de recensământ se declară religia (P3c Cărei religii considerați că aparțineți?). Pe cei care întâmpină dificultăți în a se autorecenza îi îndemnăm să apeleze la personalul calificat din cadrul primăriei de care aparțin, iar pe cei care nu reușesc să se autorecenzeze până la data de 15 mai 2022, îi îndemnăm să-i primească pe recenzori și să răspundă la întrebările din formularul de recenzare.

Nu există nicio justificare pentru a nu participa la Recensământ și de aceea îndemnăm pe toți credincioșii să se organizeze în familie pentru a participa la acest important eveniment.

Recensământul din acest an este cea mai bună ocazie să arătăm că poporul român este un popor credincios și majoritar ortodox” a mai scris în comunicat Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.