Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Fără mască pe aeroporturi şi în avioane. " O măsură absurdă. Va fi foarte greu să revenim la mască dacă va fi nevoie"

fata_cu_masca_in_aeroport.jpg

Sursa imaginii: 
pexels.com/Anna Shvets

Persoanele cu vârsta peste 18 ani care au primit trei doze de vaccin de tip ARN mesager pot solicita doza a patra de vaccin Pfizer,a transmis miercuri Ministerul Sănătății.  Imunizarea cu cea de-a patra doza va începe pe 16 mai si se face la cerere, în cabintele medicilor de familie.

"Persoanele cu sistemul imunitar compromis sunt cele care ar trebui să-și facă doza 4 de vaccin anticovid, însă serul este recomandat tuturor care vor să se protejeze în fața virusului prin vaccinare", spune la RFI, cercetătorul Octavian Jurma. Potrivit acestuia, este de preferat să ne vaccinăm cu toții cu doza 4, începând cu luna august, în condițiile în care se preconizează cel de-al șaselea val de covid, din toamnă. 

Legat  de decizia luată la nivelul Uniunii Europene prin care se va renunţa la recomandarea privind purtarea măştilor pe aeroporturi şi în avioane, Octavian Jurma spune că e o măsură absurdă.  "Nu pot să înțeleg de ce renunțăm la un obicei bun. Masca reprezintă un certificat de siguranță. Orice obicei pe care îl pierdem va fi greu de dobândit, veți vedea, va fi foarte greu să revenim la mască dacă va fi nevoie", mai spune Octavian Jurma.

ASCULTĂ AICI INTERVIUL INTEGRAL: