Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Primul caz suspect de hepatită acută severă cu origine necunoscută la copii, înregistrat în R.Moldova

mater.org_.jpg

Sursa imaginii: 
mater.org.au

Republica Moldova a înregistrat primul caz suspect de hepatită acută severă cu origine necunoscută la copii. Anunțul a fost făcut, joi, de Ministerul Sănătății. Copilul a fost internat, pe 7 mai, la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii din Chișinău, cu simptome specifice hepatitei virale acute.  

”În timpul spitalizării, au fost efectuate investigații complexe, toate probele la virușii hepatici cunoscuți sunt însă negative și au fost excluse, de asemenea, alte cauze care determină afectarea ficatului. Astfel, cazul este considerat de etiologie necunoscută. În prezent, copilul este în continuare internat în spital, fiind în stare gravă, dar stabilă”, precizează Ministerul Sănătății.

Investigațiile, în conformitate cu recomandările Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor și ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), sunt în desfășurare pentru a fi determinată cauza simptomelor.

Potrivit datelor OMS, până pe 10 mai, 348 de cazuri suspecte de hepatită acută severă de etiologie necunoscută au fost înregistrate în 21 de țări. Până în prezent nu a fost indentificat niciun agent cauzal. În continuare se colectează date suplimentare și se efectuează diverse studii. În următoarele săptămâni se așteaptă să existe mai multe dovezi pentru a putea fi determinată originea, și, în baza acesteia, să fie emise recomandări pentru a stabili acțiunile necesare de prevenire și control.