Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


INS mai dă 2 săptămâni pentru autorecenzare. Ce facem în caz de eroare?

recensamant.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com/geralt

Perioada de autorecenzare a fost prelungită până pe 27 mai, a anunțat vineri INS. Decizia a fost luată după ce în ultima săptămână s-a constata o creștere a numărului de formulare completate.

În plus, site-ul a întâmpinat și probleme tehnice pe fondul numărului mare de accesări. Am avut peste 450.000 de chestionare finalizate în fiecare zi, în condițiile în care media în perioada trecută era cuprinsă între 110.000-125.000 de chestionare pe zi, explică la RFI presedintele INS Tudorel Andrei.

Inițial, autorecenzarea urma să se încheie duminică, 15 mai.

La ce se așteaptă INS la capătul celor două săptămâni de prelungiri?

“Eu mi-aș dori să ajungem să avem tot 450.000 de chestionare încărcate pe zi. Aceasta a fost frecvența ultimelor zile. Este posibil să avem poate mai puține chestionare întrucât relaxarea din punct de vedere al timpului e posibil să-i dea un alt comportament cetățeanului”, explică Tudorel Andrei.

“Dar eu mi-aș dori foarte mult ca până pe 27 mai să avem cel puțin 3 milioane de chestionare, dar asta nu depinde de noi, depinde de comportamentul populației. Avem acum cam 43-44 la sută raportul dintre numărul de chestionare finalizate și populația țintă pe care am stabilit-o. Eu mi-aș dori foarte mult să ajungem la peste 55 la sută” explică președintele INS.

Tudorel Andrei explică și ce trebuie să facă cei care întâmpină erori atunci când completează chestionarele. (AUDIO)

 
Președintele INS Tudorel Andrei.