Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Începe ”Litoralul pentru toți”. Ciprian Enea: Litoralul românesc e dependent de vacanța de vară a copiilor

incepe_litoral_pentru_toti_ciprian_enea.jpg

Prețuri reduse, în programul Litoralul pentru toți
Prețuri reduse, în programul Litoralul pentru toți
Sursa imaginii: 
RFI/Cosmin Ruscior

O informație importantă pentru românii cu venituri mici, care vor să meargă la mare: programul ”Litoralul pentru toți” începe duminică și ține până la jumătatea lunii iunie.

Programul ”Litoralul pentru toți” prevede prețuri cu 70% mai mici față de cele din vârful sezonului, potrivit Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Tarifele pornesc de la 34 de lei pe noapte de persoană, la un hotel de trei stele, fără mic dejun, pentru un sejur de cel puțin cinci nopți de cazare.

Cei care preferă o vacanță all inclusive la trei stele trebuie să scoată din buzunar de la 160 de lei de persoană pe noapte, pentru minimum trei nopți de cazare.

 

Vântul socialismului, pe litoralul românesc

 

Litoralul românesc, o domnişoară bătrână, cu minijupă şi machiaj strident

 

Consultantul în turism Ciprian Enea spune la RFI cât de relevant este programul ”Litoralul pentru toți”: ”Litoralul românesc are acea sezonalitate clasică, o sezonalitate care este dependentă de vacanța de vară a copiilor, sezonalitate care începe în prima parte a lunii iunie și se termină undeva la sfârșitul lunii august, eventual la începutul lunii septembrie. Așadar, programul Litoralul pentru toți este gândit, este structurat în așa fel încât să vină cu o mai mare sezonalitate, să încerce să acopere și intervalul 15-20 mai, până spre prima parte a lunii iunie, când suntem în suferință și când multe dintre hoteluri sunt efectiv închise”.

El precizează că ”și la acest program a aderat în fiecare an un număr mic de hotelieri, cei mai mulți preferând să țină în continuare unitățile de cazare închise, până când reușim să avem un grad bun de umplere”.

 
Ciprian Enea, despre programul Litoralul pentru toți