Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Refugiații ucraineni evacuați de la Colegiul Energetic din Capitală

grebla_toni.jpg

Sursa imaginii: 
Inquam Photos / Adriana Neagoe

Aproape 100 de refugiați ucraineni vor fi mutați din căminul Colegiului Energetic din București. Administratorii spațiului susțin că nu îi mai pot adăposti pe oameni.

Numărul refugiaților crește ușor. Aproape 9.000 de ucraineni au intrat în România în 24 de ore Numărul este mai mare decât cel înregistrat în ziua precedentă, anunță Poliția de Frontieră. Vineri, prin punctele de frontieră au intrat în România 85.472 de persoane, dintre care 8.823 de cetăţeni ucraineni, în creștere cu 0,1% faţă de ziua precedentă. Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.536 cetăţeni ucraineni - în creștere cu 2%, iar pe la cea cu Republica Moldova au trecut 1.024 de cetăţeni ucraineni - în creștere cu 18,9 %. În ceea ce privește cazarea refugiaților in Capitală, Instituția Prefectului a comunicat că cei care au fost cazați la căminul Colegiului Energetic vor fi relocați, avâd în vedere faptul că instituția școlară se pregătește de intrarea în sesiunea de examene și ar trebui să găzduiască și studenți. Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a declarat că abia ieri seară a aflat de evacuarea refugiaților ucraineni.

„Vor fi mutați, cu acordul lor, într-o clădire a Colegiului Ferdinand. Inițial era în discuție să fie mutați în Voluntari, dar oamenii au vrut să rămână în București. Vor primi și trei mese”, a spus prefectul Capitalei.

De la începutul războiului în România au intrat 985.774 de cetăţeni ucraineni. De asemenea, începând cu data de 10 februarie, în România au ajuns peste 1 milion de ucraineni.