Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sorin Cîmpeanu: ”Învăţământul universitar cu frecvenţă se va putea desfăşura, într-o anumită pondere, şi online.”

foto_sorin_cimpeanu.jpg

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Sursa imaginii: 
Facebook Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației a declarat astăzi că Guvernul va adopta, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care va crea baza legală astfel încât învăţământul universitar cu frecvenţă să se poată desfăşura, într-o anumită pondere, şi online.

Prin documentul propus, ministrul speră că se va eficientiza pregătirea universitară, în funcţie de specificul fiecărui domeniu - medicină, socio-umane, inginerie, și va fi posibilă, în cadrul formei de învăţământ cu frecvenţă, fiind redefinit spaţiul universitar, o combinaţie între fizic şi virtual.

„Sunt sigur că miercuri, în şedinţa de Guvern, va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă (...) prin care, pentru a eficientiza pregătirea universitară, în funcţie de specificul fiecărui domeniu - medicină, socio-umane, inginerie, va fi posibilă, în cadrul formei de învăţământ cu frecvenţă, fiind redefinit spaţiul universitar, o combinaţie între fizic şi virtual. O să faceţi o parte dinte activităţi şi în format digital. Se va crea baza legală şi până la începerea anul universitar 2022-2023 vor fi definite standardele care vor permite fiecărei universităţi, în funcţie de domeniu, să vă propună o anumită pondere a activităţilor online în paralel cu cele fizice, ceea ce este un important pas înainte”

Se va crea baza legală şi până la începerea anul universitar 2022-2023 și vor fi definite standardele care vor permite fiecărei universităţi, în funcţie de domeniu, să vă propună o anumită pondere a activităţilor online în paralel cu cele fizice, ceea ce este un important pas înainte”, a declarat Cîmpeanu, la Congresul Studenţilor din România, organizat la Palatul Parlamentului de Uniunea Studenţilor din România. El a precizat că verificarea îndeplinirii standardelor va fi realizată, în cel mult cinci ani, atunci când vine rândul evaluării instituţionale.