Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ce a provocat incendiul care a generat panică la metroul bucureștean?

incident_romana_metrou_005_inquam_photos_octav_ganea.jpg

172 de persoane au fost evacuate în urma incidentului de la metrou
Sursa imaginii: 
INQUAM PHOTOTS/Octav Ganea

172 de persoane au fost evacuate, doi oameni au ajuns la spital, iar 25 de călători au primit îngijiri medicale la fața locului, în urma incidentului de marți, de la metrou. De asemenea, polițiștii au restricționat traficul la suprafață.

ACTUALIZARE: Incendiul ar fi avut loc la o cutie de conductori de la nivelul șinei.

Reprezentanţii Metrorex au anunţat că defecţiunea va fi analizată de către o comisie tehnică de specialitate mixtă Metrorex – Agenţia de Investigare Feroviară Română.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan: „Am hotărât să înființăm o linie specială STB pentru a prelua călătorii afectați de incidentul de la metrou! Linia navetă circulă între Piața Unirii și Piața Charles de Gaulle. Mulțumesc Brigăzii Rutiere și Poliției Locale, care asigură un culoar de trafic pentru autobuzele liniei navetă.”

................................

Potrivit bilanțului final, 172 de persoane au fost evacuate, 25 de persoane au fost asistate medical și doua persoane au fost transportate la spital. Este vorba despre oameni care s-au intoxicat cu fum sau au suferit atac de panică.

Măsuri au fost luate și la suprafață. Traficul rutier a fost restricționat pe segmentul de drum cuprins între Piața Universității și Piața Romană, în ambele sensuri de deplasare și pe bd-ul Lascăr Catargiu, dinspre Piața Victoriei către Piața Romană.

De asemenea, au fost aplicate restricții de trafic în intersecțiile apropiate și pe străzile care fac legătura cu bd-ul Gheorghe Magheru.

Având în vedere intervenția pompierilor la stația de metrou Piața Romană, Brigada Rutieră recomandă șoferilor să evite zona, să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri și să circule cu prudență.