Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PSRM, protest în fața Parlamentului: ”Jos mâinile de pe opoziție”

protestweb2048_3-1.jpg

Sursa imaginii: 
Partidul Socialiștilor din Moldova

Cu drapele și pancarte, câteva zeci de susținători și simpatizanți ai Partidului Socialiștilor din R.Moldova, au venit, marți, să protesteze în fața Parlamentului, fiind nemulțumiți de acțiunile oamenilor legii care desfășoară percheziții acasă la președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, fostul șef de stat.  

”Nu capturării statului”, ”Vrem justiție corectă”, ”Jos mâinile de pe opoziție” se poate citi pe pancartele participanților la protestul din fața Legislativului. 


Sursa imaginii: 
Partidul Socialiștilor din Moldova

Președintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a îndemnat-o, marți, pe șefa statului, Maia Sandu, să dea dovadă că ”este președintele întregii țări și nu a unui partid politic”. ”Lupta pentru putere se desfășoară în campania electorală. Mi-ași dori foarte mult să avem politicieni înțelepți, cei care ajung la guvernare, ca să guverneze cumsecade și să încerce să consolideze toată societatea”, a spus Greceanîi.

”Acuzațiile inventate la adresa fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, nu au nimic în comun cu democrația și reprezintă o nouă încercare de a suprima opoziția”, consideră secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, vicepreședintele Parlamentului.


Sursa imaginii: 
Partidul Socialiștilor din Moldova

“Timp de un an, această guvernare și-a arătat neputința și incompetență în gestionarea situației din țara noastră. Dar, în loc să se ocupe de soluționarea problemelor cu care se confruntă cetățenii și să ajute populația în situația critică în care s-a pomenit, regimul luptă împotriva opoziției și împotriva exprimării libere a opiniei”, afirmă Batrîncea.

Reacția Kremlinului la acțiunile oamenilor legii de la Chișinău nu a întârziat să apară. ”Aceasta este o chestiune internă a Moldovei. Suntem alarmați că din nou se aplică practici similare celor care sunt în favoarea dezvoltării relațiilor de prietenie cu Rusia. Am dori să fim siguri că toate drepturile legale ale lui Dodon vor fi respectate”, a precizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti. 

Percheziții au loc la această oră la domiciuliul lui Dodon, dar și în alte locații ce au tangențe cu fostul președinte. Igor Dodon este suspectat de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită într-un dosar penal, pornit săptămâna trecută de Procuratura Generală.