Soprana Anna Netrebko, boicotată la New York, ovaționată la Paris

anna_netrebko.jpg

Anna Netrebko într-un concert la Atena, Grecia, 8 iulie 2021
Sursa imaginii: 
Angelos Tzortzinis AFP via France24

Soprana rusă Anna Netrebko, care a fost eliminată din programul Metropolitan Opera din New York pentru refuzul de a condamna cu claritate invazia trupelor rusești în Ucraina, a fost ovaționată miercuri seara la Filarmonica din Paris minute întregi, încă de la intrarea pe scenă, transmite France24, care preia AFP.

După ariile din Debussy, Ceaikovski sau Rachmaninov pe care le-a interpretat, aplauzele și ovațiile au fost încă și mai călduroase.

Considerată una din cele mai importante voci lirice ale lumii contemporane, Anna Netrebko a fost scoasă din programul Metropolitan Opera din New York pe o perioadă nedeterminată, la scurt timp după declanșarea războiului.

La 30 martie a.c. ea a condamnat ”în mod expres războiul împotriva Ucrainei”, dar Opera din New York nu și-a schimbat decizia, în schimb operele din Rusia au refuzat să o mai introducă în programele lor.

Netrebko nu și-a afirmat niciodată susținerea necondiționată față de regimul de la Kremlin, dar i se reproșează, printre altele, că s-ar fi fotografiat, în decembrie 2015, la Sankt Petersburg cu un steag al separatiștilor pro-ruși din Donetsk și că a făcut unele donații în bani pentru aceștia.

 

Articolul integral aici