Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Adevarat sau fals? Sejururi la Marea Neagră de minimum trei nopți. Poziția tranșantă a FPTR

neptun.jpeg

Plajă în Neptun
Sursa imaginii: 
RFI/Mircea Oprea

Hotelierii de la malul mării ar fi decis să nu mai ofere spre vânzare sejuriri mai scurte de 3 nopți. Este o informație care a circulat în spațiul public și a fost preluată de o parte a presei. „Vorbim despre informații tendențioase” explică la RFI prim-vicepresedinte Federației Patronatelor din Turismul Românesc, Nicolae Bucovală.

El subliniază că „în continuare turiștii pot veni la mare în weekend și pentru o noapte sau două”. Totuși, prețul per noapte este mai mic atunci când se achiziționează un pachet de mai multe nopți, subliniază reprezentantul hotelierilor de pe litoral.

„Din punctul de vedere al FPTR, e o informație total eronată. Sunt intoxicări. Dacă unii spun altceva, este pe pielea lor. Fiecare își face bugetul așa cum a învăâat la școală. E adevărat totuși că tarifele diferă. Prețul pentru o zi este mai mic atunci când sunt cupărate pachete mai consistente”, explică Bucovală.

Pe de altă parte, liderul FPTR atrage atenția că hotelierii au probleme uriașe din cauza lipsei de personal. Bucovală explică faptul că, din cauza lipsei forței de muncă autohtone, „hotelierii sunt nevoiți să aducă lucrători din India, Nepal, Bangladesh sau Sry Lanka. Românii au o problemă cu atitudinea față de muncă. Nu putem da salarii pentru ne-muncă”, afirmă Bucovală.

Ascultă:

 
Prim-vicepresedinte Federației Patronatelor din Turismul Românesc, Nicolae Bucovală