Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Matematică, Evaluare Națională: „Vor fi foarte puține medii de peste 8.50”

gologan.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/ Radu Gologan

Evaluarea Națională a continuat astăzi cu proba la matematică. Elevii au avut de rezolvat varianta numărul doi. Subiectele au fost în mare parte accesibile. Foarte greu se va obține însă note de peste 8.50, e de părere coordonatorul lotului olimpic de matematică al României, profesorul Radu Gologan.

Anul acesta, geometria va face diferența, explică  Radu Gologan, care este și președinte al Societății de Științe Matematice din România.

Potrivit acestuia, elevii au rămas în urmă la acest capitol în condițiile în care o mare parte din cursuri le-au avut online.

Iar geometria nu poate fi predată online, e de părere profesorul Gologan, care face la RFI radiografia examenului de astăzi.

"Subiectele au fost calibrate foarte bine, adică nota 6 să se poată lua relativ ușor de către un copil care cât de cât are noțiunile de bază fără să fie neaparat talentat la matematică.

Media va fi între 6 și 8 și foarte greu se va face peste 8.50 - 9, ceea ce este foarte bine.

Să nu ne mai trezim cu o grămadă de medii de 10 care după aceea în liceu să se dovedească că au fost date doar printr-o pregătire formală și fără a face apel la intuiție, la ceva nou. Deci subiectele de astăzi mi-au plăcut....

Ceea ce pot să spun în plus e că subiectele au avut geometrie destul de dificilă foarte multă, cu configurații multe, și suntem în fața unor generații care au învățat în mare parte online, iar geometria este, cred, singura parte a matematicii care are nevoie de tablă, clasă, compas, linie și copiii care să participe efectiv la ore.

Și lucrul ăsta l-am văzut inclusiv la olimpiada de matematică. Copiii de clasa a VII- a și a VIII - a s-au prezentat neașteptat de slab la geometrie. Și asta vom vedea și acum."