Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Revine COVID în Europa și în Statele Unite - ”Valul de vară”

imaginea_colorata_a_unei_celule_cu_sars-cov-2.jpg

Imaginea colorata a unei celule cu Sars-CoV-2.
Imaginea colorata a unei celule cu Sars-CoV-2.
Sursa imaginii: 
Reuters

Spaniolii se pregătesc pentru a patra doză de vaccin anti-COVID. În Germania, numărul infectărilor a crescut masiv în ultimele două săptămâni.

Autorităţile americane au dat undă verde vaccinării anti-COVID a copiilor cu vârste între 6 luni şi 5 ani. Vaccinarea micuţilor va începe chiar săptămâna viitoare.

În Statele Unite creşte numărul de infectări, la fel şi în Europa. Spania a anunţat că din toamnă toată populaţia va primi a patra doză de vaccin anti-COVID. Spania are cea mai mare rată de vaccinare din Europa, iar din toamnă toată populația va fi chemată pentru cea de-a 4-a doză care va include și tulpina Omicron. Părerile sunt însă împărțite. Inclusiv medicii cred că nu este necesară o nouă imunizare în masă.

În Spania, vaccinarea se va face pe etape de vârstă, în ordine descrescătoare. Deja persoanele de peste 80 de ani sau cu boli grave precum cancer primesc cea de-a patra doză. Unii medici nu cred că este necesară vaccinarea întregii populații.

În Germania, numărul infectărilor a crescut masiv în ultimele două săptămâni. E vorba de un val COVID de vară, spun autoritățile. Se recomandă purtarea măștii în spații închise, dar guvernul de la Berlin nu mai ia în calcul ideea vaccinării obligatorii.

Karl Lauterbach, ministrul Sănătății din Germania a declarat: ”Nu vom mai încerca să introducem vaccinarea obligatorie. Asta nu o vom face. Dar vor fi campanii de vaccinare, pentru cei care încă nu s-au vaccinat. Trebuie să luăm în serios acest val pandemic de vară, dar nu e cazul să ne alarmăm. În primul rând, e vorba de Omicron, variantă mai puţin periculoasă ca Delta.”

Și în Marea Britanie și Portugalia a crescut numărul de infectări, iar specialiștii spun că cele două subvariante OMICRON – BA 4 și BA 5 – vor deveni în curând dominante, dar se crede că nu sunt mai periculoase ca acelea care au circulat până acum.