Roma se pregătește de măsuri drastice privind conducerea scuterelor electrice

e-scooter-gdb54b7473_1920.jpg

Roma se pregătește de măsuri drastice privind conducerea scuterelor electrice. Regulamentul ar trebui să intre în vigoare în ianuarie 2023.
Roma se pregătește de măsuri drastice privind conducerea scuterelor electrice. Regulamentul ar trebui să intre în vigoare în ianuarie 2023. Noi reguli ar putea limita utilizarea acestora doar de către adulți, în baza cu actului de identitate. Limita de viteză urmează a fi redusă de la 25 la 20 km/oră pe șosea și la doar 6 km/oră în zonele pietonale. Vor exista, de asemenea, restricții privind parcarea acestor vehicule. trotinetele pot fi lăsate doar în zonele desemnate.
Sursa imaginii: 
Boris Mayer / Pixabay

Roma se pregătește de măsuri drastice privind conducerea scuterelor electrice. Regulamentul ar trebui să intre în vigoare în ianuarie 2023.

Modificările survin după o serie de accidente în care au murit 17 oameni. Poliția din Roma a declarat că înregistrează în medie 15 accidente pe lună.

Roma se pregătește de măsuri drastice privind conducerea scuterelor electrice, mai bine zis a trotinetelor. Noi reguli ar putea limita utilizarea acestora doar de către adulți, în baza cu actului de identitate. Limita de viteză urmează a fi redusă de la 25 la 20 km/oră pe șosea și la doar 6 km/oră în zonele pietonale. Vor exista, de asemenea, restricții privind parcarea acestor vehicule. trotinetele pot fi lăsate doar în zonele desemnate. Piața închirierii de scutere electrice a cunoscut un adevărat boom în ultimii ani, în prezent, în Roma  fiind disponibile peste 14.000 de trotinete
Autoritățile italiene susțin că aceste scutere merg pe unde nu trebuie, adesea cu două persoane la bord, încălcând limita de viteză. Modificările survin după o serie de accidente în care au murit 17 oameni. Poliția din Roma a declarat că înregistrează în medie 15 accidente pe lună. Anunțul vine în aceeași lună în care o turistă americană a provocat pagube în valoare de 25.000 de euro după ce și-a aruncat trotineta electrică în jos pe Treptele Spaniole din Roma. Incidentul a fost filmat de un trecător, iar poliția a prins-o mai târziu pe tânăra de 28 de ani și a amendat-o, cu 400 de euro.