Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Previziune sumbră a OMS privind evoluția Covid-19 în această vară

previziune_oms_covid_vara.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că se aşteaptă la ”niveluri ridicate” ale cazurilor de Covid-19 în această vară, în Europa. Forul internațional cere monitorizarea virusului, după ce cazurile zilnice s-au triplat într-o lună.

OMS avertizează că bilanțul Covid-19 va ajunge la niveluri ridicate în această vară, în Europa.

”Pe măsură ce ţările din Europa au ridicat măsurile sociale care erau în vigoare, virusul va circula la niveluri ridicate în timpul verii”, spune pentru AFP directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, potrivit France24.

De altfel, vedem deja de câteva săptămâni o creștere a numărului de infectări în mai multe țări, printre care Franța, Germania, Portugalia, Austria, Cipru, Grecia și Luxemburg.

Chiar și în România, unde bilanțul nu se mai raportează zilnic, ci săptămânal, se poate observa o creștere a infectărilor.

 

Un nou val de Covid? Marinescu: Așteptăm noul vaccin adaptat la varianta Omicron

 

Franța prevede certificate verzi la granițele sale pe măsură ce cazurile de Covid cresc

 

Țările europene înregistrează în prezent aproape 500.000 de cazuri pe zi, față de 150.000 de infectări înregistrate zilnic, la sfârșitul lunii mai. E adevărat că subvariantele Omicron care circulă în prezent sunt mai puțin agresive, dar ele sunt mai contagioase.

”Acest virus nu va dispărea doar pentru că țările nu-l mai bagă în seamă. Încă se răspândește, încă se schimbă și încă ia vieți”, subliniază oficialul OMS.

Experții recomandă oamenilor să poarte masca în continuare în spațiile închise aglomerate, precum transportul în comun, supermarketuri și mall-uri.