ANAF începe controale masive pentru verificarea veniturilor și averilor persoanelor fizice.

justice-g45277dcc3_1920.jpg

ANAF începe controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice. De astăzi, va fi verificată sursa obţinerii averilor fiecărei persoane
ANAF începe controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice. De astăzi, va fi verificată sursa obţinerii averilor fiecărei persoane, a anunțat preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuş.
Sursa imaginii: 
Mona Tootoonchinia / Pixabay

Dacă există o diferenţă de 10% dintre venitul estimat şi venitul declarat, iar suma depășește pragul de 50.000 de lei, se consideră ca fiind o neconcordanţă la declarare şi se va efectua un control în amănunt a persoanei respective.

Preşedintele ANAF a menţionat că a transmis Direcţiei Generale de Control Venituri Persoane Fizice să realizeze o analiză de risc pentru 20 de milioane de CNP-uri. Practic întreaga populație a țării. În urma verificării unei perioade de 4 ani din 2016 până în 2019, spune președintele ANAF, Lucian Heiuș: ,,am constatat cu stupoare şi cu revoltă că 561.000 de persoane, de CNP-uri, au acumulat, o diferenţă între veniturile estimate de noi şi veniturile declarate şi impozitate de 20 de miliarde de euro,,

Președintele ANAF mai susține că este o jignire pentru oamenii cinstiţi și nedrept pentru agenţii economici, când observă în jur muncă la negru, pe unii care se îmbogăţesc nemeritat şi nu plătesc niciun impozit în viaţa lor. El a explicat că aceste mecanisme de fraudă sunt dăunătoare bugetului de stat și creează frustrare în rândul societăţii româneşti. Lucian Heiuş a precizat că aceste zone vor fi vizate de controale, pentru a verifica dacă averile acumulate sunt în concordanţă cu veniturile obţinute.