Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


OMS, profil al bolnavilor de variola maimuței: bărbat sub 40 de ani, european, care are relații sexuale cu bărbați

oms_.jpeg

Reprezentarea geografica aproximativ a distributiei globale a cazurilor confirmate de variola maimutei la data de 6 iulie
Sursa imaginii: 
Sursa: Raport OMS

Conform statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), se conturează un prim profil al pacienților afectați de actuala epidemie de variolă a maimuțelor, transmite Le Figaro.

Profilul cel mai frecvent este cel al unui bărbat cu vârsta sub 40 de ani, care trăiește în Europa, care are relații sexuale cu bărbați și care prezintă o erupție pe tot corpul și febră. Aceasta este doar o imagine aproximativă, dar profilul este reprezentativ pentru majoritatea pacienților, transmite Le Figaro.

Cu 81,6% din cele 6.027 de cazuri înregistrate la nivel mondial, Europa rămâne de departe cea mai afectată regiune în actualul val de cazuri de variolă, depistate în luna mai în afara țărilor endemice din Africa Centrală și de Vest. Germania, Marea Britanie și Spania sunt cele mai afectate țări din lume, cu peste 1.000 de cazuri fiecare. Franța avea 498 de cazuri la 6 iulie, potrivit cifrelor Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

99,5% dintre pacienții care și-au precizat sexul au fost bărbați, cu o vârstă medie de 37 de ani, arată statisticile OMS. Șaizeci la sută dintre pacienții care și-au raportat orientarea sexuală – aproximativ o treime din numărul total de persoane afectate – s-au identificat ca fiind homosexuali, bisexuali sau alți bărbați care fac sex cu bărbați, se arată în raport.