Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Noua variantă de vaccin anti-COVID ar putea ajunge în România în octombrie

Alexandru Rafila.jpg

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila
Sursa imaginii: 
Facebook/Alexandru Rafila

Peste 5.200 de cazuri noi și 12 decese s-au înregistrat în ultima zi în România. Este o creştere mai rapidă la numărul de cazuri internate şi mai lentă la cazurile internate la ATI, a transmis luni ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.  Acesta nu exclude apariția unui nou val al pandemiei spre sfârșitul anului dar îndeamnă la calm. Ministrul Sănătății a vorbit și despre noua variantă de vaccin anticoronavirus.

 

4.158 de români cu covid sunt internați în spitale, 633 dintre aceştia fiind copii. La terapie intensivă sunt internaţi 263 de pacienţi, cinci dintre aceştia copii. Ministrul Sănătății a anunțat luni că rata de pozitivare a testelor a continuat să crească, însă, spune Alexandru Rafila, şi aici se remarcă o "încetinire a proporţiei".

În ceea ce privește noua varianta de vaccin anti-COVID, aceasta ar putea ajunge în România în octombrie, a anunțat Alexandru Rafila.

     

A treia iarnă a pandemiei de coronavirus se întrevede la orizont în emisfera nordică, iar oamenii de ştiinţă avertizează atât guvernele slăbite, cât şi populaţia să se pregătească pentru mai multe valuri de COVID-19, relatează luni Reuters. 
Până la un milion de cazuri zilnice de infectare ar putea fi înregistrate în această iarnă doar în Statele Unite, a declarat pentru Reuters Chris Murray, directorul Institutului de metrologie şi evaluare în domeniul sanitar.

În Regatul Unit şi în Europa, oamenii de ştiinţă prevăd o serie de valuri de COVID-19, pe măsură ce oamenii vor petrece mai mult timp în spaţii închise în lunile mai reci, de data aceasta în mare parte fără mască de protecţie sau restricţii privind distanţarea fizică. Cu toate acestea, deşi numărul cazurilor poate creşte din nou în lunile următoare, este puţin probabil ca decesele şi spitalizările să se înmulţească cu aceeaşi intensitate, au spus experţii, situaţie ajutată de vaccinare şi dozele de rapel, infectarea anterioară, variantele mai uşoare şi disponibilitatea tratamentelor foarte eficiente pentru COVID-19. 

Conform OMS, fiecare ţară trebuie să abordeze noile valuri cu toate uneltele din arsenalul pandemic - de la vaccinări la intervenţii, cum ar fi testarea şi distanţarea fizică sau masca de protecţie.