Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Care este legătura între educație emoțională, muzică și versuri

thumbnail_site_v1.jpg

Sursa imaginii: 
ENTR RO

Un număr de 45 de copii cu vârste între 6 și 12 ani au învățat cum să își exprime  și gestioneze mai bine emoțiile în cadrul unui proiect menit să dezvolte orizonturile afective ale generației tinere.

Este vorba de „Educație Emoțională prin muzică și versuri”, proiect inițiat de Adelina Luft în parteneriat cu Școala Gimnazială, Centrul Social de Zi pentru Copii din Prejmer și Școala Waldorf Sofia Brașov. 

Copiii au participat la workshop-uri și activități pentru dezvoltare emoțională și au învățat cum să-și exprime sau controleze mânia, frica, iubirea, tristețea, bucuria și surpriza, cele șase emoții primare care se regăsesc în studiile psihologului american Gerrod Parrott. 

Eu am stat cu fiecare copil să discut cu ei în parte ce au învățat de la acele ateliere care au fost așa, pe grupe, cu jocuri, n-au putut individualiza fiecare în parte programul acesta de: «ce înseamnă emoții» și atunci am stat cu ei în parte și i-am întrebat. Au șapte ani, șase, opt, doisprezece ani și am primit niște răspunsuri foarte interesante pe care le-am colectat și le-am transpus în versuri”, explică coordonatoarea proiectului.

 

Tot ceea ce s-a realizat în urma proiectului va putea fi vizualizat începând cu luna septembrie pe canalul de Youtube Luft Records.

 

Urmăriți aici întregul interviu.