Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cum vor păcăli șoferii noul regulament pentru parcare din București?

Dispar masini trotuare Irina Zamfirescu lege.jpg

Mașini parcate pe trotuar, în București
Mașini parcate pe trotuar, în București
Sursa imaginii: 
RFI/Cosmin Ruscior-arhivă

Noul regulament pentru parcare al Primăriei Municipiului București nu va rezolva problema de fond. Iată ce spune la RFI reprezentanta ActiveWatch Irina Zamfirescu, în condițiile în care șoferii vor fi obligați să plătească din 15 august 10 lei pentru o oră de parcare în zona 0 a orașului, 5 lei în zona 1 și 2.50 în zona 2. În caz contrar, autoturismele vor fi blocate de autorități, iar conducătorii auto vor fi amendați cu 200 de lei.

Irina Zamfirescu atrage atenția că șoferii vor găsi metode să ocolească noul regulament pentru parcare din București și vor parca cel mai probabil pe străduțele din sectoare, unde nu există asemenea reguli: ”Singura problemă pe care o rezolvă este obținerea de bani în vistieria Primăriei Municipiului București. Atunci când a fost anunțată această mică revoluție în municipiul București a fost folosită sintagma triumfalistă ”nu vom mai avea mașini parcate ilegal în municipiul București”. Din păcate, el nu este un regulament al parcărilor în București, este un regulament al parcărilor al Primăriei Municipiului București, pentru că nu este legat de sectoare. Temerea mea cea mai mare și nu am văzut neapărat să explice cineva din Primăria Capitalei cum s-au gândit ei să rezolve problema asta e că șoferii care nu vor dori să plătească această taxă de parcare vor inunda străduțele de la nivelul sectoarelor și vor parca pe trotuarele alea, de exemplu. E nevoie de o viziune la nivelul orașului, altfel nu faci decât să muți problema de pe un bulevard pe altul”.

Ea crede că PMB trebuie să eficientizeze în paralel transportul în comun: ”Obiectivul este, cred eu, sper, să renunțăm la utilizarea autoturismului pe distanțe scurte în oraș. Nu știu dacă asta convinge șoferii să lase mașina acasă. Clar, în paralel, trebuie lucrat la infrastructura cumva conexă, adică transportul public, transportul alternativ să fie optimizat, astfel încât să mă convingi și cu partea pozitivă să merg cu transportul public”.

 
Irina Zamfirescu, despre regulamentul pentru parcare în București