Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mesaje de mulțumire de la localnici, pentru pompierii români care sting incendii de pădure în Franța

pompieri_romani_in_franta4.jpeg

Sursa imaginii: 
ISU Timiș

Pompierii români plecați în Franța intervin în zona Chapelle Saint Blaise, la sud de Bordeaux. Ei au primit mesaje de încurajare și mulțumire din partea locuitorilor din zonele afectate de incendiile de vegetație.

Românii sunt pe teren în zona Chapelle Saint Blaise, în cadrul sectorului 2 de intervenție. Sunt 36 de pompieri români, cu cinci mașini de stingere incendii de pădure,  două autospeciale de stins incendii de capacitate mică, o cisternă de 12.000 litri și un microbuz.  Un rol foarte important îl are cisterna de 12.000 litri, care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere, fiind utilizată pentru alimentarea continuă cu apă a autospecialelor.


Sursa imaginii: 
ISU Timiș

„Misiunile executate de personalul modulului RO-GFFF-V constau în identificarea și lichidarea focarelor ascunse, precum și de menținere a unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată”, transmit reprezentanții ISU Timiș. 

Din vestul României au plecat spre Franța 16 pompieri. Temperatura ridicată, umiditatea scăzută și vântul care suflă cu putere îngreunează intervenția din teren. Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităților franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetație s-a realizat prin deplasarea unui modul specializat de intervenție format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenție specifice. 


Sursa imaginii: 
IGSU

Salvatorii români au primit o mulțime de mesaje de mulțumire din partea locuitorilor din zona în care intervin. În plus, voluntarii le-au adus apă, alimente și obiecte de uz sanitar. O veste ceva mai bună vine dinspre meteorologi, care spun că sunt așteptate furtuni, iar temperaturile vor începe să scadă.


Sursa imaginii: 
ISU Timiș