Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Atac informatic asupra site-ului G4Media

g4mediabun.jpg

Sursa imaginii: 
g4media.ro

Site-ul G4Media este vizat încă de miercuri seară de un atac informatic de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service). Atacul a vizat o secțiune din site, precum și un articol care dezvăluie că Parchetul General investighează procedura de repartizare aleatorie a dosarului în care premierul Nicolae Ciucă a obținut anularea sesizărilor din teza sa de doctorat, transmite G4Media citând datele furnizate de compania Presslabs, care îi furnizează serviciul de găzduire.

Atacul a început miercuri seară, în jurul ore 21.10, și a continuat pe toată durata nopții. El continuă și joi dimineață. Daunele produse sunt minime, site-ul G4Media fiind în permanență disponibil pentru cititori. Compania de hosting a identificat SUA ca sursă principală de trafic pe baza IP-urilor.

Atacul s-a materializat prin trimiterea unui număr imens de cereri de accesare a site-ului, în jur de 10 milioane de request-uri în 10 minute, iar vârfurile ating aproape 30.000 request-uri/secundă, potrivit Presslabs. În total, în cele 12 ore de la începerea atacului au fost peste 600 de milioane de request-uri.