Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Breaking News: Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, a anunțat Palatul Buckingham

regina_elisabeta.jpg

Regina Elisabeta a II-a, la castelul Balmoral din Scoţia, așteptând să o primească în audiență pe deputata Elizabeth Truss pentru a marca numirea ei în calitate de prim-ministru al Marii Britanii
Sursa imaginii: 
Jane Barlow /ASSOCIATED PRESS

 

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, a anunțat Palatul Buckingham. Prințul Charles și fii săi, precum și alți membri ai familiei regale, au fost transportați de urgență în Scoția cu mai multe zboruri speciale ale Royal Air Force, potrivit BBC. Cele mai apropiate persoane de Regină i s-au aflat alături în ultimele sale clipe. Câteva ore mai devreme, în această după-amiază, medicii familiei regale au anunțat că starea de sănătate a Reginei Elisabeta se deteriorează rapid.

Știrea inițială:

"După o evaluare mai amănunțită în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați cu privire la sănătatea majestății sale, și au recomandat ca ea să rămână sub supraveghere medicală”, a transmis Casa Regală într-un comunicat oficial.

Formularea atentă a declarației palatului sugerează că „este posibil să se întâmple ceva serios”, a spus  fostul corespondent regal al BBC Richard Sumner.

În cadrul BBC News, el a declarat: „Întreaga politică a palatului a fost întotdeauna subestimarea și am suspectat întotdeauna că este posibil să fie vorba de mai mult decât o problemă de mobilitate”.

Prințul de Wales și ducesa de Cornwall au plecat la Balmoral, a precizat Clarence House.

Ducele de Cambridge se deplasează, de asemenea, acolo, în timp ce Ducesa de Cambridge a rămas la Windsor în timp ce prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis se află în prima lor zi la noua școală, a anunțat Palatul Kensington.

Harry și Meghan, Ducele și ducesa de Sussex, vor călători în Scoția, a declarat un purtător de cuvânt al cuplului, transmite BBC. Cuplul, care acum locuiește în SUA, a fost în ultimele zile în Marea Britanie pentru diverse angajamente.Premierul Liz Truss a declarat că gândurile sale și ale oamenilor întreaga Marea Britanie sunt alături de Majestatea Sa Regina și de familia ei în aceste momente.