Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Incendiu la spitalul de copii din Timișoara. Peste 40 de pacienți, evacuați

incendiu_spitalul_de_copii5.jpg

Sursa imaginii: 
RFI / Otilia Ghițescu

Planul roşu de intervenţie a fost activat duminică noaptea, la Timişoara, la Spitalul de copii „Louis Țurcanu”. Pompierii au fost chemați din cauza unei degajări mari de fum, care se simțea pe două etaje. Au fost evacuați peste 40 de copii și părinții lor. 

Imagini dramatice, duminică noaptea, la Spitalul de copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. Un apel la 112, venit după miezul nopții, a anunțat o degajare  imensă de fum la primele două etaje ale uneia dintre clădirile unității sanitare. 

Pompierii de la Detașamentele 1 și 2 Timișoara s-au deplasat imediat cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă ASAS, două autoscări S42, două ambulanțe SMURD B, o amulanță SMURD tip C, două autospeciale de transport personal și victime multiple. A fost activat imediat Planul roșu de intervenție și au fost evacuați 42 de copii și 41 de părinți. 

Micii pacienții au fost transferați la alte unități sanitare, precum și în alte clădiri ale spitalului de copii. Din fericire, niciunul dintre copii nu a necesitat îngrijiri medicale suplimentare și nu au existat nici alte victime.

Duminică dimineață, va fi desemnată o echipă mixtă care se va deplasa la spital, pentru a stabili cauza care a dus la degajarea de fum.

Spitalul de copii „Louis Țurcanu” din Timișoara își desfășoară activitatea în mai multe imobile. Este în construcție, de opt ani, o clădire cu mai multe etaje, care ar putea fi finalizată în acest an, după cum estimează autoritățile locale. Trebuie ulterior cumpărate dotările pentru noul spital, care va găzdui mai multe secții, inclusiv o unitate de primiri urgențe.

UPDATE: „O comisie formată din reprezentați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Banat», împreună cu echipa CFL din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, s-a deplasat la Spitalul de Copii «Louis Turcanu», pentru a stabili cauza probabilă a evenimentului din cursul nopții. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că incidentul s-a produs în camera tehnică, situată la etajul 1, în cadrul compartimentului transplant medular. Cauza probabilă a incendiului care a dus la degajări mari de fum a fost defectarea pe timpul exploatării a unui aparat electric de purificare a aerului”, au transmis reprezentanții pompierilor.